HTML

A KabinLáz zenekar villanynaplója

Friss topikok

Októberi hadjárat 1.0...

2017.11.08. 21:32 Kabinláz

...avagy felnéztünk a nagyfaluba, illetve Pixának a pam-pam! :D

Sziasztok, Jimmy vagyok újfent. Bátran állíthatom, hogy a zenekar fennállásának legjobb hónapján vagyunk túl. Hihetetlen egy október van mögöttünk. Ha jól emlékszem ilyen még nem is volt nálunk, hogy egy hónap alatt 5 alkalommal is színpadra álljunk. Úgy érzem, ez a hónap most egy kicsit kárpótolt is minket az év első feléért. Volt pár csalódásunk, főleg a nyári koncerteket nézve: elmaradt fesztiválok, meghívás lemondások, csekély nézőszámú mini fesztek, magánügyi problémák stb. Röviden, a nyarunk nem úgy sikerült mint ahogy annak májusban nagy rössel nekifutottunk.
Hosszas szervezkedés után viszont sikerült egy elég jó kis októberi koncertkörutat összehozni. 4 időpontot sikerült lekötni, de a Cseh Tamás Program kiírt pályázatának köszönhetően egy 5. dátum is bekerült a naptárunkba.

Így tehát az első koncertünk Október elsejére esett és nem máshol, mint Budapesten az A38 Hajón! Bizony-bizony! :D A történetről annyit kell tudni, hogy a Cseh Tamás Program kiírt egy pályázatot ami arról szól, hogy 20 induló zenekart támogat 40 millával. Azaz 2 millió Ft zenekaronként. Most nem írnám le részletesen az egészet, akit érdekel nézzen utána! :) A lényeg az, hogy erre a 20 zenekari helyre végül 315 (!) zenekar illetve előadó adta be a pályázatát. A CSTP nekiállt a kukázásnak és a szelektálásnak aminek az lett az eredménye, hogy szeptember utolsó hetében kaptam egy telefonhívást amiben közölték, hogy gratulálnak, mert a KabinLáz zenekar bejutott ama 85 zenekar közé akiknek részt kell venniük egy élő meghallgatáson az A38 Hajón. Majd kiugrottunk a bőrünkből, mert azt azért álmunkban sem gondoltuk volna, hogy 315 jelentkező közül mi ebben a 85-ben benne leszünk (ami még továbbra is magas szám a 20 helyhez képest).

Október elsejére kaptunk időpontot este 8 órára, amit majdnem sikerült lekésnünk. Az okokat nem részletezném, de ahogy Tibink mondaná „Kúpoltunk, mint állat!”, hogy egyáltalán odaérünk-e a 19:00-ás megjelenési időpontra. Végül pár perccel 7 előtt megérkeztünk, lepakoltunk a hajó gyomrába, összerántottuk a motyónkat, fel a színpadra, lenyomtunk 2 dalt, lejöttünk, összepakoltunk, metró aluljáróban kaja, aztán go haza. Igen, jól látod ez kb. ennyire egyszerű volt ott a helyszínen is! :D Egy 12 fős zsűri nézett meg minket, akik jegyzeteltek, bólogattak és ennyi. „Köszönjük szépen, október végén lesz meg az eredmény.” Oké! :D (Mellesleg a zsűri sorait olyan emberek „erősítették”, mint Pixa, Lóci, Laura, Halott Pénz menedzsere stb.) Egyébként a hangosítás rohadt jó volt és egy-két remélhetőleg csak számunkra feltűnő hibától eltekintve megtettünk mindent amit lehetett. Volt lámpalázunk rendesen, mégis csak 2 milláról van itt szó! :D Mire ez a blog kikerül, szerintem már meg is kapjuk az eredményt.

A második koncertünk Október 8. Budapest Music Expo. A story itt is elég érdekes és összefüggésben van a Cseh Tamás Programmal. Tudniillik júniusban már megint indultunk egy Öröm a zenés tehetségkutatón Törökszentmiklóson. Itt olyan jól szerepeltünk, hogy Andrásik Remo felajánlott nekünk egy különdíjat, ami azt jelentette, hogy kapunk egy fellépési lehetőséget a Budapest Music Expón. Egyébként ezen az estén kaptuk a fülest Remótól, hogy próbáljuk meg a CSTP kiírt pályázatára beküldeni a sajátunkat. Így esett, hogy egy hét elteltével ismét útnak indultunk a „nagyfaluba”, viszont ezúttal kicsit nyugodtabb körülmények között. Időben elindultunk, nem kellett hajtanunk, mint az állat, így a helyszínre is kicsit nyugodtabban érkeztünk, mint egy héttel előtte az A38-ra. :D Tibi és Nóri már a reggeli órákban felmentek és így körül is tudtak nézni, mert látnivaló az akadt bőven. Hatalmas területen több ezer hangszer, több száz profi előadó és zenész. Mint mikor egy kisgyerek bekerül a játék nagykerbe.

Mi a koncertünk előtt egy órával érkeztünk, úgyhogy nem sok idő volt nézegetni, mert feszes volt a műsorrend és pakolni kellett a cuccunkat. Fél órát kaptunk, a legkeményebb műsorunkat vittük, mégsem tudtunk 100%-osan feloldódni és ez köszönhető volt a hangosításnak. Az első számunknál fent a színpadon azt hallottuk, mintha egy hajó kürt szólna végig a dalok alatt. Annyira búgott az egész cucc. Pedig minőségi erősítőkön toltuk, mivel egy hangszerkiállításon voltunk. Végül a hangosítók ezt úgy oldották meg, hogy a basszust és a gitárt kivették a monitorokból, ami azt jelentette, hogy vaktában játszottunk, mert magunkból semmit nem hallottunk. A csajok szerint ebből kívülről semmi nem hallatszódott és nagyon jó minőségben lehetett minket hallani a teremben. Sajnos a színpadon nem ez volt a helyzet és erre egy kicsit rástresszeltünk, így nem tudtunk teljes mértékben feloldódni és nem vergődtünk annyira mint máskor. Az azért jó érzés volt, hogy az állandóan változó közönség soraiban sok neves zenészt is fel véltünk fedezni. Csak remélni tudjuk, hogy tetszett is nekik amit láttak/hallottak.

A koncert végeztével összepakoltunk és gyorsan elmentünk szétnézni. A többiekkel meg is beszéltük, hogy ezt így nem lehet, hogy zenélni is jövünk meg nézelődni is. Ide úgy érdemes jönni, hogy egy napot legalább a bolyongással tölt el az ember. :D Főleg úgy, hogy rengeteg ismerőssel találkozik itt ilyenkor az ifjú zenész, akikkel csak illik leállni egy-két baráti szót váltani. :)
Ezután a két koncert után azért volt egy kis rossz szájíz, feszkó bennünk, hogy ááá ez még mindig nem volt az igazi. De ami ezután jött… Azt majd a következő blogban a jövő héten leírom! :D

Jimi

a38.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: koncert banda kabinláz Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://kabinlaz.blog.hu/api/trackback/id/tr6513208763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása