HTML

A KabinLáz zenekar villanynaplója

Friss topikok

Ilyen volt 2016...

2017.01.09. 22:16 Kabinláz

...avagy egy élményekben gazdag év összegzése

Sziasztok! Jimmy vagyok megint. Egy igen mozgalmas 2016-ot tudhatunk magunk mögött, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy blogbejegyzést is legutóbb valamikor fél évvel ezelőtt tudtunk írni. Mindig annyi volt a teendő, mind zenekarilag, mind magánügyileg, hogy egyszerűen nem volt időnk lekuporodni a gép elé és elmélkedni. Most azért akadt egy pici, ezért gondoltam, hogy összegzem a múlt évről a gondolataimat, történéseket. Hát kérem szépen van mit.

A zenekar fennállásának 4 éve alatt (igen, februárban már 4 évesek leszünk! ) minden évben elmondhattuk, hogy az adott volt a zenekar éve. Kivételt képez ez alól a 2014-es esztendő, mert az katasztrofális volt. Konkrétan 2014 nyarán a feloszlás szélére kerültünk: meg kellett válnunk az akkori basszusgitárosunktól és a helyét sehogy sem tudtuk betölteni. Voltak jelentkezők, de vagy alulképzettek voltak, vagy korban, felfogásban nem illettek közénk. Végül aztán 2014 decemberében (annak köszönhetően, hogy Tibink olyan piperkőc, hogy még iszappakolásokra is jár) megérkezett közénk Ádám, aki hozzáállásával, optimizmusával, hangszeres tudásával és szemtelenül fiatal korával újra életet lehelt belénk és visszaadta nekünk a reményt, hogy ebből a zenekarból még bármi lehet.  Szóval ezt az évet leszámítva, mindig fejlődő tendenciát mutatott a zenekar.

Már a 2015-ös évre is azt mondtuk, hogy a zenekar éve volt: jól szerepeltünk több tehetségkutatón és megjelentettük az első 3 dalos EP-nket Ébredés címmel, írt rólunk pár zenei oldal, a koncertek is beindultak, nem lehetett okunk panaszra.
2016 viszont minden várakozásunkat fölülmúlta. Minden, amit év elején elterveztem/elterveztünk, megvalósult.  27 koncert, több mint 30 zenekar társaságában; 3. helyezés az Öröm a zene tehetségkutató törökszentmiklósi állomásán; megjelent az első nagylemezünk Végül helyreáll címmel, ami nagyon jó szakmai kritikákat kapott; felléphettünk Püspökladány főterén (ami azért fontos számunkra, mert ’Ladány a zenekar otthona és ezen a településen a rockzene méltatlanul mellőzve van); szerepeltünk a Hammerworld hasábjain, ahol egy előkelő 8 pontos kritikát írt rólunk Ric$; játszhattunk a Dying Wish előtt a karcagi lemezbemutató bulijukon (ami már szintén nagyon régi vágyunk volt); elkészült az első hivatalos videoklipünk a Narkolepszia című dalunkra, és év végén eljutottunk az esztergomi Sportalsóba is.
Úgy gondolom, hogy egy ilyen, 0!!!! Ft-ból gazdálkodó kis csóró zenekarnál (mint amilyen a miénk), a fent említett eredményeket iszonyú kemény háttérmunkának, kitartásnak és zenei alázatnak köszönhetjük. Már eleve ugye a 27 koncert. Év elején ugyan azt mondtam a többieknek, hogy a cél a 24 koncert, mert akkor elmondhatjuk, hogy átlagosan van havi két bulink. A 24 sikerült, sőt még hárommal meg is fejeltük.
Ennek a sok koncertnek köszönhetően azt is elmondhatjuk, hogy 2016-ban több mint 30 zenekarral ismerkedhettünk meg és játszhattunk velük egy színpadon. A teljesség igénye nélkül szeretném azért a nagyját felsorolni: Diktátor, Blackhoney, Dying Wish, Mudfield, Wan-Ted, Action, Hollywood Rose, Reckless Roses, De Facto, Mátyás Attila Band, Kalapács, Drow, Red Alert, Sinners, Kazah, Groove Art, Acid Victoria, Prehistoric Pigs, Burning Full Throttle, Low-Down, Termimámor, Simplace, Souls, Huckleberry Guys, Redrum Syndicate, Feláldozhatók, Fekete Felhő, Vallvadír, Gate69 és még sorolhatnám (de azért minden zenekarnevet mi sem tudtunk észben tartani). Ezek közül is kiemelnék egy pár nevet, akiknek nagyon hálásak vagyunk: ilyen a Diktátor, a Mudfield, a Dying Wish és a Wan-Ted. Ezek a zenekarok nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy egy ilyen frenetikus 2016-ban legyen részünk. Ezúton is hatalmas pacsi és tisztelet nekik minden téren.

Ha már itt tartunk, a zenekarok mellett pár embert is kiemelnék, akik nélkül nem tartanánk itt ahol most és a múlt évünk sokkal eseménytelenebb lett volna, ha ők nem lennének. Először is szeretném kiemelni a menyasszonyomat, Timit. Ő az a személy, aki a 27 koncertből idén talán 2-3 alkalommal nem volt jelen, de amikor jelen volt fotózott, pakolt, szerelt, sofőrködött. Kezeli a facebook oldalunkat, plakátokat tervezget (amikor Tibi nem ér rá), segít nekem a zenekari dolgok szervezésében és a digitális cuccokban is otthon van. Emellett, nélküle a videoklipünk se sikerült volna úgy ahogy, mivel egy csomó dologra ő gondolt és ő is szerezte be. Lehet a szavaim elfogultnak tűnnek, de az az igazság, hogy az elmúlt évben 4-őnkön kívül senki nem tett annyit a zenekarért mint Ő.
Másodikként Mulicz Zolit emelném ki. Nála vettük fel a 2015-ös Ébredés EP-t és az idei nagylemezünket is. Az ő profi szakértelme és türelme nélkül nem kaptunk volna ilyen jó kritikákat a felvételeinkre. Nagyon sokat köszönhetünk neki és szinte már a zenekar 5. tagjaként tekintünk rá. Olyan ő nekünk, mint a Metallicának Bob Rock! :D
A harmadik személy, akit még megemlítenék, az Schönstein Feri. Neki köszönhetjük, hogy 2016-ban többször léptünk fel Berettyóújfaluban, mint a 4 év alatt bármelyik másik településen. Neki köszönhetően kijelenthetjük, hogy Berettyóújfaluba már szinte hazajárunk.

Bár nehéz lesz fölülmúlni ezt az élményekben gazdag évet, de mindent megteszünk azért, hogy 2017-ben se unatkozzunk.
És itt elérkeztünk a jelenhez. 2017-re is rengeteg tervünk van és már most körvonalazódnak az idei koncertdátumok is. Több nyári fesztiválról kaptunk visszajelzést, hogy fix helyünk van és már január-februárra is van egy-két lekötött bulink. Lehet, hogy idén nem lesz annyi koncertünk, mint tavaly, mert megbeszéltük, hogy a mennyiség helyett inkább a minőségre megyünk rá. Ez nem azt jelenti, hogy rossz lett volna bármelyik bulink is a 27 közül, de idén azért nem biztos, hogy bevállalunk ilyen-olyan ún. „töltelék” koncerteket.
Ez a sok fellépés jó volt arra, hogy a színpadon is összeszokjunk és összeérjünk, mint zenekar. Szinte már pillantásokból értjük egymást és ez nagyon megkönnyíti a koncertezést.
A koncertek és a videoklipek mellett pedig még egy nagy feladaton dolgozunk majd 2017-ben: gőzerővel írjuk az új dalokat a 2018-as második nagylemezünkre. Bizony, még most jelent meg az első lemezünk, de annyi ötletünk és energiánk van még, hogy nem csak dalkezdemények vagy vázlatok léteznek, hanem 4 nóta konkrétan már készen is van. Ezekből egy-kettőt biztos elsütünk majd a 2017-es koncerteken is, de a teljes anyag kihozását 2018-ra tervezzük.

Szóval rengeteg élmény és beteljesült terv van mögöttünk, de még több megvalósítani való van előttünk, nem szeretnénk megállni, mert ez az amit tiszta szívből, örömmel és teljes elszántsággal tudunk csinálni. Ahogy Norbert barátom és tanult énekes kollégám fogalmazott a zenekarhoz fűzött újévi köszöntésében: „2017-ben meghódítjuk a világot!” Én erre azt mondom: Úgy legyen!

Boldog és Sikerekben gazdag Új Évet kívánunk mindenkinek a KabinLáz zenekar nevében! :D

Jimmy

2016.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: évértékelő banda kabinláz koncertenkívül Végül helyreáll

A bejegyzés trackback címe:

https://kabinlaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8612114101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása